• Головна
  • Війна
  • Мера Мелітополя звільнено з російського полону - оновлено

Мера Мелітополя звільнено з російського полону - оновлено

Мера Мелітополя звільнено з російського полону - оновлено

Івана Федорова викрали окупанти 11 березня

В результаті спецоперації з полону звільнено мера Мелітополя. Невдовзі Іван Федоров повернеться до виконання обов'язків міського голови. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Щойно успішно завершилась спецоперація зі звільнення з полону мера Мелітополя Івана Федорова. Ваня в безпеці. Щойно з Президентом та керівником Офісу поспілкувалися з ним", – розповів Кирило Тимошенко.

Додамо, прессекретар глави Офісу Президента Даша Зарівна заявила, що Івана Федорова обміняли на дев'ятьох російських солдат-строковиків.

"За нього Росія отримала 9-х своїх полонених солдат 2002-2003 року народження. Це фактично діти. Строковики, яких за словами Міноборони РФ, в Україні немає", - зазначила Даша Зарівна

Нагадаємо, 11 березня російські окупанти викрали мера міста Мелітополь Івана Федорова. Зокрема раніше мер відмовився від співпраці з агресорами. У тимчасово окупованому місті понад 2 тисячі людей вийшли до захопленої будівлі Мелітопольської райдержадміністрації з вимогою звільнити захопленого окупантами мера.

Зокрема раніше Запорізька обласна військова адміністрація повідомляла, що викраденого мера вивезли до окупованого Луганську, де йому інкримінували справу про "тероризм".

Тим часом в окупованому росією Мелітополі загарбники призначили нового “тимчасового мера”. Ним стала депутатка Мелітопольської міської ради від “ОПЗЖ” Галина Данильченко.

Окрім того, сьогодні окупанти із стін міської ради викрали мера Скадовська Олександра Яковлєва та його заступника Юрія Палюха. Однак пізніше мер опублікував відео, у якому повідомив, що російські військові відпустили його з полону.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності