• Головна
  • Війна
  • Російські терористи знищили повністю 7 лікарень в Україні

Російські терористи знищили повністю 7 лікарень в Україні

Російські терористи знищили повністю 7 лікарень в Україні

Проте система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців

117 пошкоджених та 7 знищених лікарень повністю, 43 машини екстренної допомоги обстріляно, шестеро медичних працівників загинули – такі наслідки російського вторгнення в Україну російських фашистів. Проте система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців, - інформує МОЗ.

В Міністерстві кажуть, за час воєнних дій продовжують оснащувати медзаклади необхідним і вкрай важливим.

«Поставили 7 нових ангіографів до лікарень. Обладнання монтується та готується до запуску. Для лікарень територій, де йдуть активні бойові дії, також є ангіографи. У Харків доставлено 18 автівок швидкої медичної допомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який до Харківщини був переданий від Данії за координації МОЗ», - повідомляють.

Із приємних новин також те, що найбільші фармвиробники світу — американська Pfizer та французька Sanofi — висловили підтримку Україні. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. Ці компанії вже обмежили співробітництво з РФ, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень.

«Поки наші воїни захищають країну від ворога, МОЗ на всіх доступних політичних майданчиках закликають європейських партнерів продовжити тиск на РФ. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко виступив перед міністрами охорони здоров’я країн ЄС та європейських медичних організацій із закликом продовжити тиск на російську федерацію, як агресора і єдину причину війни та гуманітарної кризи на території України», - йдеться у повідомленні.

В Україні також запустили платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни, більше деталей за посиланням https://bit.ly/3qbEsn8.

До слова, в умовах війни, до роботи в закладах охорони здоров’я МОЗ було залучено 103 іноземні медики.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності