• Головна
  • Війна
  • Понад 100 дітей загинуло в Україні внаслідок російської агресії

Понад 100 дітей загинуло в Україні внаслідок російської агресії

Понад 100 дітей загинуло в Україні внаслідок російської агресії

Також більше 100 дітей поранені

На сьогодні в України внаслідок російської агресії загинули вже 103 дитини. Також понад 100 дітей поранені.  Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Загарбники вбивають щонайменше 5 наших дітей щодня. Сьогодні вранці офіційна цифра перетнула критичну і страшну відмітку 100. Дані не остаточні — в найгарячіших точках та на тимчасово окупованих територіях в прокурорів та правоохоронців немає можливості оглядати місця обстрілів", — розповіла Ірина Венедіктова.

Вона також додала, що наразі агресор розбомбив понад 400 закладів освіти, 59 з них — повністю зруйновані.

Крім того, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вчора повідомила, що російські військові терористи вбивають дітей та беззбройних українців на вулицях тимчасово окупованих населених пунктів.

"У селі Мохнатин, що біля Чернігова, російські окупанти з БМП розстріляли трьох місцевих підлітків. Двом загиблим по 17 років, одному — 19. Двоє загиблих були братами-близнюками. Третьому, 19-річному хлопцю, відірвало ногу, він також загинув", — написала на своїй сторінці у Фейсбуці Людмила Денісова.

Додамо, щодня за останні 20 днів в Україні понад 70 тисяч дітей стають біженцями, а щохвилини з країни тікають 55 дітей. Про це розповів представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джеймс Елдер. Разом з тим з початку повномасштабного вторгнення росії з України евакуювали 1790 дітей-сиріт.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності