• Головна
  • Війна
  • Понад 0 млрд: назвали приблизні збитки України за два тижні війни

Понад 0 млрд: назвали приблизні збитки України за два тижні війни

Понад 0 млрд: назвали приблизні збитки України за два тижні війни

Ці цифри наразі приблизні

Зруйнована інфраструктура, будівлі та інші матеріальні цінності, загалом Україна зазнала збитків за два тижні війни на понад 100 млрд доларів, проінформував радник президента Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

В інтерв’ю Інституту міжнародної економіки Петерсона він зазначив, що через бойові дії в Україні зупинилося 50 % підприємств. Інша половина працює значно нижче своїх можливостей.

За його словами, оцінка завданих Україні збитків є дуже приблизною. А от, де б можна було взяти гроші на відбудову України радник президента переконаний, що від продажу заморожених по всьому світу російських активів, включно з активами російського центрального банку. У фонд реконструкції також можна передати арештовані активи російських олігархів.

Крім того, зі слів Устенка, попри війну, фінансова система України в непоганій ситуації. Міжнародні резерви України знаходяться на рівні ,5 млрд порівняно з млрд до вторгнення, українці можуть зняти готівку через банкомати чи каси супермаркетів, а кредитні картки та електронні платіжні системи працюють як зазвичай.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності