США закривають повітряний простір для Росії

США закривають повітряний простір для Росії

Про це заявив президент США Джо Байден

Сполучені Штати та їхні союзники закривають повітряний простір для всіх російських літаків на тлі повномасштабного вторгнення Росії до України. Про це президент США Джо Байден заяви під час щорічного звернення до Конгресу.

"Сьогодні ввечері я оголошую, що ми приєднаємося до наших союзників у закритті американського повітряного простору для всіх російських рейсів, додаткової ізоляції Росії та додаткового тиску на її економіку", — сказав Байден.

Він додав, що "Путін зараз ізольований від світу, більше, ніж будь-коли", та нагадав, що президент РФ розпочав війну проти України.

При цьому президент США двічі повторив, що "Путін прорахувався": і щодо народу України, який всіма силами захищає Вітчизну, і щодо ООН і НАТО, які єдині у своїй позиції та діях.

Байден нагадав про санкції, які застосовують проти Путіна і Росії в усьому світі.

Нагадаємо, 27 лютого президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз закриє небо для Росії через повномасштабну агресію країни проти України. Ця заборона торкнеться всіх зареєстрованих у РФ та контрольованих Росією літаків, зокрема приватних бортів російських олігархів — їм заборонено приземлятися, злітати чи пролітати над територією Євросоюзу. Закриває свій повітряний простір для РФ і Канада.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності