Як світовий і місцевий бізнес допомагає армії

Як світовий і місцевий бізнес допомагає армії

Ділимось корисними ініціативами українського та іноземного бізнесу

За дві доби 25-26 лютого українці перерахували на спецрахунки Національного банку України для допомоги Збройним силам України 375 млн грн з карток єПідтримка та ще 785 млн грн з особистих карток. Долучається до допомоги також український та іноземний бізнес. Розповідаємо, як він це робить, та як разом з бізнесом можна допомогти українським військовим.

MEGOGO

Megogo — це медіасервіс для перегляду телебачення, кіно, спортивних трансляцій, прослуховування аудіо. Головний офіс компанії розташований у Києві. Сьогодні компанія написала, що видалила всі російські фільми на своєму сервісі.

"Наразі всі російські фільми видалено з нашого сервісу. Слава Україні. Слава ЗСУ", — йдеться у дописі Megogo.

Додамо, у липні 2021 сервіс мав 20 тисяч одиниць контенту українською.

Kyivstar

Останніми днями до абонентів мобільного оператора почала надходити велика кількість спам-повідомлень з неперевіреною інформацією. Тому Київстар заблокував всі SMS-повідомлення із Росії та Білорусі на номери Київстар.

"Це наш черговий рішучий крок для боротьби з дезінформацією", — кажуть у компанії.

Також Київстар продовжує використовує усі технічні можливості та ресурси, щоб забезпечувати стабільну роботу мобільного зв’язку та інтернету. На жаль, у ряді населених пунктів через тривале знеструмлення або пошкодження окремих ділянок інфраструктури, виникають перевантаження. Спеціалісти компанії знають про всі такі ситуації і працюють над відновленням зв'язку. Попри складну ситуацію, мережа Київстар працює у звичайному режимі.

Airbnb

Це американська компанія, через яку можна знайти житло для оренди, а також для подорожей.

Зараз вони працюють з хостами, щоб розмістити 100 тисяч біженців з України безплатно. Найбільша проблема — знайти якомога більше людей, які готов поділитися своїми домівками неподалік з Україною. Перш за все йдеться про Польщу, Німеччину, Угорщину, Румунію.

Тож якщо ви можете когось прийняти, як це зробити можна дізнатися тут. Якщо не можете поселити людей у себе, зробити це можна за цим посиланням.

Для тимчасових переселенців житло буде безкоштовним. Усе профінансує компанія, її партнери та хости.

McDonald's

Керівництво мережі ресторанів "Макдональдз Україна" вирішило надавати їжу з ресторанів на потреби українців під час воєнного стану. Хоч ресторани й закриті з міркувань безпеки, але компанія надає місцевим радам їжу з ресторанів, де безпечно перебувати працівникам. Представники місцевих влад забирають продукцію і розподіляють туди, де її потребують найбільше.

Макдональдз передає продукти, які не потребують приготування: булки, пончики, десерти, сир, молоко, воду, соки, помідори, скибки яблук, а також яйця, стакани, вилки, ложки, мішалки.

KFC

KFC відкрило кухні для приготування їжі лікарням, воєнним і територіальній обороні.

"Зараз ми всі одна родина, яка допомагає один одному, без краплі сумніву! Ми звертаємось, до ресторанного бізнесу, всієї України, також приєднатися, відкрити свої кухні, щоб готувати та доставляти їжу тим, хто зараз цього дуже потребує. За нашою інформацією, також дуже багато хлопців та дівчат знаходяться голодними за межами міст. Їм потрібна наша допомога. Ми — за мир! Ми — за людяність! Долучайтесь, разом ми зможемо ВСЕ!", — наголосили у компанії.

Lingvo Team

Це бюро мовних перекладів із міста Харків. Зараз вони безкоштовно роблять переклади документів на іноземні мови для перетину кордону, отримання статусу біженців чи будь-які інші.

"Переклади документів робимо для дітей, жінок усіх вікових груп та чоловіків до 18 та від 60 років!", — кажуть у компанії.

Написати їм можна на сторінку в Instagram: @lingvoteam_bp, @yeromin71, @yeromina_alisa.  Чи на номер +38 066 71 000 71 у Viber та Telegram.

Холдинг емоцій "FEST!"

Відтепер для відвідування закладів холдингу обов’язковою є наявність документу, що засвідчує особу. Не обслуговують громадян РФ та Білорусі.

Військові, тероборона, поліція, нацгвардія можуть безкоштовно випити у закладах кави та чаю. Крім цього, роблять все можливе, щоб разом з іншими організаціями забезпечити їх у тилу.

Також холдинг допомагає тим, хто був змушений виїхати зі своїх міст і дати можливість трохи відпочити та заспокоїтись.

Також один з проєктів холдингу пивоварня "Правда" перекваліфікувалася, і тепер робить коктейлі "Правда Молотов", а Фонду вільних та небайдужих спільними зусиллями вдалось зібрати 3.5 млн грн для потреб армії.

LA П'ЄЦ

Доставка піци на дровах зібрала 140 тисяч на допомогу армії. Також від компанії додали ще 60 і відправили 200 тисяч у фонд "Повернись живим".

7sevenheaven coffee

Кожного дня вся виручка кав'ярні на проспекті Червоної Калини 56 у ЖК "Авалон" буде передаватися на потреби Української Армії.

Смарт Ф‘южн ресторан Wa.Lviv

Заклад готуватиме обіди, які передадуть у волонтерські організації на допомогу українським військовослужбовцям, територіальній обороні та людям, які знайшли прихисток у Львові. Також їх можна буде придбати безпосередньо у ресторані WA, а усі зароблені кошти передадуть для ЗСУ.

Також закладу можна написати в Instagram і там нададуть перелік необхідних продуктів, ліків, які підуть на допомогу.

Додамо, Lviv.Media вже розповідало, як реагують відомі люди на російське вторгнення в Україну, хто привертає увагу до війни з Росією та які футбольні клуби світу висловились на підтримку України у війні з Росією.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності