П'ятий день війни: що відбувається на Львівщині

П'ятий день війни: що відбувається на Львівщині

Львівщина у бойовій готовності

Триває п'ятий день війни. Хоч на Львівщині і не ведуться бої, та область готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

У області організували гуманітарні коридори для прийняття вантажів. Лише за вчорашній вечір прийняли понад 30 фур з гуманітарною допомогою.

Також формують додаткові батальйони, що входитимуть у склад територіального центру комплектації (колишні військомати). Зі сторони волинського напрямку роблять фортифікаційні споруди, ставлять протитанкові їжаки та риють рови.

Військові формування готові до виконання своїх обов'язків. На Львівщині створюють окремий 10-й стрілецький батальйон з цивільних жителівї та формують бригади територіальної оборони, яка має охороняти Львів. А бригада, яка охороняє область, сформована повністю.

"Зараз багато хто хоче створювати загони самооборони. Давайте створимо регулярні збройні частини і зробимо так, щоб ці загони самооборони не ставити у місці, де можуть проходити бої у області. Тоді зможемо зупинити ворога на кордоні області, і не допустити вхід до міста", — каже Олександр Тіщенко, начальник львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Поліція працює у посиленому режимі. За останню добу до неї надійшло 8 тисяч звернень про підозрілих людей, однак ніяких надзвичайних ситуацій за добу не трапилось.

Чи потребує область допомоги

"Хочу звернутися до бізнесу з потребами. Конче потребуємо складські приміщення, бо ми чекаємо гуманітарну допомогу від друзів. І її буде більше. Також треба вантажні машини", — зазначив очільник області Максим Козицький.

Також є нагальна потреба у раціях, ескаваторах, бронежилетах та касках. Також потрібні медикаменти та медичне обладнання. Усі охочі допомогти можуть звертатися до Львівської облдержадміністрації.

Додамо, українська армія потребує допомоги. Про те, як зробити благу справу, читайте тут.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності