• Головна
  • Війна
  • “Разом до перемоги!: як працює львівський штаб гуманітарної допомоги

“Разом до перемоги!: як працює львівський штаб гуманітарної допомоги

“Разом до перемоги!: як працює львівський штаб гуманітарної допомоги

Розповідаємо, як долучитися до штабів гуманітарної допомоги

Біля Палацу Мистецтв на Коперника відкрили гуманітарний штаб допомоги для переселенців. Вже сьогодні тут вишукувалась черга з кількох десятків людей, які привезли для біженців харчі, з машин вивантажують матраци та дитячі ліжка. 

“Я просто не можу сидіти вдома. Розкажіть, як і чим я можу допомогти!” – каже літня жінка, віддаючи волонтерам теплі пледи й куртку. 

Волонтери приймають гуманітарну допомогу на вході у Палац й віддають її на сортування. У холі першого поверху речі підписують і розподіляють за призначенням. Далі – реагують на запити та складають все необхідне, щоб переправити тим, хто їх потребує. Штаб працює безперервно вже 4 доби.

“Перш за все, ми орієнтуємось на допомогу військовим. Також допомагаємо евакуйованим, біженцям, людям на блокпостах, та тим, хто стоїть у чергах на кордоні”, – розповідає директор Палацу мистецтв і керівник штабу Юрій Візняк.

Від початку повномасшатбної війни до Палацу мистецтв звернулось понад 200 охочих допомагати. Волонтерів розділили за напрямками: хтось відповідає за приймання речей, а хтось сортує. Інші ж розподіляють “гуманітарку” та перевозять її.

“Зараз завершуємо формування сухпайків, це запит військових. 500 перших наборів сьогодні відправимо на фронт. Ось тільки відправили на “Шегині” дитячі памперси”, – ділиться чоловік.Серед того, що потрібно у будь-який час:харчові продукти тривалого зберігання: консерви, супи, каші швидкого приготування, соки;медикаменти: перев'язувальні джгути, медичні ножиці та препарати для зупинки крові;теплий одяг;побутові речі;матраци та лежаки.“Дуже багато людей телефонує і цікавиться щодо поселення. Ми, звісно, інформуємо, але для цього працює спеціальний кол-центр”, – наголошує Юрій Візняк.Штаб у пошуках волонтерів. Наразі потрібні ті, хто міг би виходити у нічні зміни. За необхідності їм видаватимуть перепустки для пересування у нічні години."Вже маємо 30 таких, більшість – для водіїв, які здійснюють термінові перевезення”, – пояснює Візняк.Також потребують великі сміттєві пакети на 260 літрів. Однак потреби штабу постійно змінюються, про них постійно повідомляють у соцмережах. Інформацію щодо поселення можна отримати за номерами:+380962327962+380962328193+380684147963Для тих, хто хоче запропонувати штабу допомогу, цілодобово працює “гаряча лінія” — 098 941 62 36 .

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності