Згорів один з найпотужніших літаків світу "Мрія"

Згорів один з найпотужніших літаків світу "Мрія"

На відновлення "Мрії" піде 5 років

В результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія". Про це повідомляє Державний концерн "Укроборонпром".

"Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор", — пише Укроборонпром. 

Концерн зазначив, що на відновлення літаку треба не тільки шалені кошти, а й 5 років роботи. На момент вторгнення "Мрія" була на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України.

Довідково. Ан-225 "Мрія" - авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності.

Додамо, внаслідок агресії проти України Росія потерпає від низки санкцій Заходу, зокрема йдеться про заборону російським літакам використовувати повітряний простір інших країн.

Станом на зараз уже 21 країна закрила свій повітряний простір для Росії.  Це Британія, Чехія, Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Болгарія,  Фінляндія, Словенія, Німеччина, Австрія, Ірландія, Данія, Ісландія, Бельгія, Нідерланди, Італія, Франція, Канада, Іспанія.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності