Шість країн закрили небо для російських літаків

Шість країн закрили небо для російських літаків

Таке рішення держави приймають через напад Росії на Україну

Уже шість країн закрили повітряний простір для російських авіакомпаній. Уряд Болгарії відсьогодні закрив небо для рейсів, які виконували російські компанії. Про це повідомили у міністерстві транспорту Болгарії. Таке рішення уряд ухвалив на знак підтримки та солідарності з Україною.

Також російські авіакомпанії не зможуть користуватись повітряним простором Естонії. Озвучив відповідне рішення прессекретар міністра економіки та інфраструктури Естонії Тааві Аас.

"Закликаю наших балтійських колег зробити те саме, щоб відрізати Росію від європейського повітряного простору", - розповів Тааві Аас.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Великої Британії повідомляє, що Сполучене королівство теж закриває повітряний простір для літаків Росії. Діятимуть обмеження до 23 травня.

Російським літакам також буде заборонено пролітати над британськими територіальними водами.

Окрім того, рішення щодо закриття неба для російських авіакомпаній готує Латвія. Відповідну інформацію повідомили у міністерстві сполучення країни.

Наразі триває підготовка законопроєкту, який повинні розглянути на засіданні Кабміну. Однак Міністр юстиції Латвії заявив, що повітряний простір для російських літаків буде закрито.

Lviv.Media розповідало, що через напад Росії на Україну Варшава та Чехія закривають повітряний простір для російських авіарейсів. Також через російську агресію в Україні у Польщі заборонили трансляцію російських телеканалів RT (Russia Today), RT Documentary, RTR Planeta, Союз ТВ, Росія 24.

Тим часом уряд Чехії перестане видавати росіянам тимчасово посвідку на проживання. Окрім того, громадяни ворожої країни не зможуть подати заявки на отримання чеської візи у всіх посольствах.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності