Аеропорт у Гостомелі захопили окупанти

Аеропорт у Гостомелі захопили окупанти

Це менш ніж за 10 км від Києва

Російські окупанти захопили контроль над міжнародним аеропортом ДП "Антонов" у Гостомелі, що знаходиться менш ніж у 10 км від Києва. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Наразі російські війська, які атакували Україну, взяли оперативну паузу та здійснюють перегрупування сил, але позиційні бої тривають практично по всій країні поблизу кордону з Російською Федерацією та Білоруссю.

"Під ударом перебувають Генічеськ, Скадовськ, Нова Каховка. Дуже багато фото- й відеофіксації руйнувань, яких завдають російські збройні сили вже навіть цивільній інфраструктурі", — сказав Михайло Подоляк.

Він додав, що запеклі бої також тривають на Донецькому й Луганському напрямках, і Збройні Сили України були готові до такого розвитку подій. Українські захисники дуже активно чинять спротив і навіть відкидають противника на деяку відстань від рубежів.

Крім того, на півдні та сході України російські збройні сили атакують не лише військову інфраструктуру, а й почали завдавати швидких ударів по цивільних об’єктах.

"У Вугледарі під обстріл реактивними залповими системами потрапила лікарня. Так само "Градами" атакують мікрорайони Маріуполя", – зазначив Подоляк.

Разом з тим, за його словами, з території Білорусі не лише зайшли сухопутні війська агресора, а й було здійснено удари чотирма балістичними ракетами по території України.

Радник керівника Офісу Глави держави також наголосив, що Україна, як і раніше, контролює постачання продуктів та інфраструктуру, яка забезпечує повсякденне життя людей.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності