Японія планує приєднатися до санкцій проти Росії

Японія планує приєднатися до санкцій проти Росії

Попередньо санкції включатимуть заборону на експорт ключових технологій

Японія заявила, що готова приєднатися до США та інших країн  у запровадженні санкцій проти Росії, якщо вона розпочне вторгнення в Україну.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав визнання Росією так званих "ЛНР" та "ДНР" і переміщення туди військ "неприйнятним діями й порушенням міжнародного права".

За його словами, Японія готова до жорсткої відповіді, яка може включати санкції.

"Нові санкції Японії, які доповнять санкції, введені проти Росії в 2014 році після окупації Криму, включатимуть заборону на експорт напівпровідникових мікросхем та інших ключових технологій, а також жорсткіші обмеження для російських банків", — раніше повідомляли японські ЗМІ.

Наразі, які саме санкції, розглядає Японія точно не відомо.

Нагадаємо, Росія офіційно визнала самопроголошені республіки “Л/ДНР”. Про це заявив Володимир Путін під час свого звернення.

Низка країн уже відреагували на визнання окупантами самопроголошених республік. Окрім того, члени Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй на надзвичайному засіданні засудили рішення Росії про визнання незалежності так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Представники США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Індії, Ірландії, ОАЕ, Кенії та Гани закликали до миру та дипломатії у спробі запобігти війні в Україні.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності