• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: бойовики 66 разів відкривали вогонь

Ситуація на фронті: бойовики 66 разів відкривали вогонь

Ситуація на фронті: бойовики 66 разів відкривали вогонь

Втрат серед військовослужбовців немає

За минулу добу, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації 66 відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Бойовики застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Особливо цинічним був обстріл КПВВ “Щастя” на якому перебувала гуманітарна колона Управління Верховного Комісара ООН. Ворог застосував міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Постраждалих цивільних осіб та особового складу КПВВ не має", — повідомляють у штабі ООС.

Також від початку 19 лютого бойовики вже встигли обстріляти позиції ЗСУ 12 разів.

Додамо, що втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Водночас спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі  в Україні за добу зафіксували 870 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у їхньому звіті.

Нагадаємо, американський президент Джо Байден заявив, що їхня розвідка має достатньо даних, аби стверджувати, що російський агресор нападе на Україну найближчими днями та розвине збройний конфлікт у повномасштабну війну між країнами. Також, за даними США в ОБСЄ, Росія зосередила біля кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях до 190 тисяч військовослужбовців.

Крім того, голова самопроголошеної “ДНР” Денис Пушилін заявив, що мешканців непідконтрольних Україні територій Донецької області евакуйовуватимуть до Росії. Насамперед почнуть вивозити жінок, дітей та людей похилого віку. В окупованому Донецьку уже вмикали сигнал тривоги. За даними розвідки,  "евакуація" мешканців ОРДЛО свідчить про високу  імовірність теракту зі смертями серед мирного населення. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Олександр Павлюк у Facebook. Також сьогодні зранку Пушилін оголосив про загальну мобілізацію і закликав бойовиків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати.

Разом з тим українська воєнна розвідка повідомила про замінування у Донецьку низки важливих інфраструктурних обʼєктів. Людей просять не виходити на вулицю і не користуватися громадським транспортом.

Водночас Україна не планує ніяких наступальних операцій і обстрілів цивільних жителів на Донбасі. Про це заявляє Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. А сьогодні на Схід України поїдуть міністри та представники Верховної Ради. Вони будуть перебувати у тих населених пунктах, які страждають від обстрілів окупанта.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності