• Головна
  • Війна
  • В Україні створили Віртуальний музей російської агресії

В Україні створили Віртуальний музей російської агресії

В Україні створили Віртуальний музей російської агресії

Музей розповідає про російську агресію

В Україні запрацював Віртуальний музей російської агресії. У ньому розкажуть про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Росією українських територій, розповіли у Мінсоцполітики.

Музей уже ознайомлює з 20 фактами, пов’язаними з окупацією Криму. Йдеться про зникнення та викрадення людей та інші воєнні злочини, починаючи з 2014 року.

"Російська агресія проти України, що триває вже восьмий рік, заслуговує на те, щоб про неї знав увесь світ, щоб про неї пам’ятали наші діти та онуки. Це вже – наша інколи скорботна, інколи переможна історія. Злочини РФ проти України мають бути зібрані, класифіковані. Їм має бути надана відповідна не лише карна, а й історична відповідальність", - розповів Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної підтримки.

На сайті розміщені документальні факти та фото -відео- докази. Надалі автори зроблять окремий розділ з фактами окупації Донбасу. Логотип музею – чорний квадрат. На ньому не вистачає 7%, що є приблизною частиною окупованих територій в Україні.

Портал можна переглянути українською та англійськими мовами. Наповнюють ресурс історики, журналісти, юристи, правозахисники та політичні експерти. Вся інформація підтверджена українськими та міжнародними організаціями. Віртуальний музей представить інформацію у сучасному та доступному вигляді. Відтак у кожного з'явиться доступ до правди про війну.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності