• Головна
  • Відео
  • Як змінилася суспільна думка про військових та чи потрібна нам строкова служба та паради

Як змінилася суспільна думка про військових та чи потрібна нам строкова служба та паради

Як змінилася суспільна думка про військових та чи потрібна нам строкова служба та паради

Думка військового на строкову службу та проведення парадів

Іван Тимочко – голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ та учасник російсько-української війни. Він поділився з Lviv.Media, чи потрібні Україні військові паради та як змінилося ставлення суспільства до військових за час війни.

Іван Тимочко вважає, що військові паради в Україні проводити треба.

"Я розумію, що це серйозні кошти. Але де ще ми зберемо водночас 5 тисяч людей не у бойовій обстановці та дамо їм можливість обмінятися досвідом та показати свою міць?", — пояснює учасник російсько-української війни.

Військові, його словами, це зріст суспільства.

"Нас зараз сприймають як воїнів та професіоналів. Мені подобається, що відпадає сентиментальна сторона по типу того, що хлопці страждають. Ми працюємо, ворог нас боїться, ми не страждаємо", –говорить військовий.

Чи потрібен призов на строкову службу

На думку Івана Тимочка, допоки системи територіальної оборони та резерву не запрацює якісно, Україні потрібна строкова служба. Вона не потрібна буде тоді, коли набуде чинності закон про територіальну оборону.

Цей закон передбачає декілька складових: військову та цивільну. Коли вони працюватимуть разом, коли будуть бригади територіальної оброни, рух опору та громадські організації, які у будь-який час зможуть стати на захист об'єктів, тоді потреба у строковій службі відпаде.

Повне інтерв'ю з Іваном Тимочком дивіться на YouTube каналі Lviv.Media

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності