• Головна
  • Україна
  • СБУ і поліція затримали адміністраторів та дописувачів “антимобілізаційних” Telegram-каналів

СБУ і поліція затримали адміністраторів та дописувачів “антимобілізаційних” Telegram-каналів

Затримання СБУ

Вони знімали провокативні стріми та поширювали фейкові повідомлення про ТЦК

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів. Їх обвинувачують в намаганнях зірвати мобілізацію та публікації локацій ЗСУ. Про це 25 жовтня повідомила Служба безпеки України.

Як повідомляють, також затримані знімали провокативні стріми та поширювали фейкові повідомлення про українських військових, зокрема представників ТЦК.

Так, на Хмельниччині заблокували підривну діяльність одразу 14 осіб, які публічно закликали військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації. Зокрема вони публікували місця перебування та маршрути переміщення представників ТЦК і Національної поліції. Для поширення контенту вони адміністрували десятки груп у Telegram та Viber.

У Києві викрили чотирьох мешканців столиці, які публікували у чатах Телеграм-каналів геолокації мобільних блокпостів на території Київщини. Для маскування злочинних дій зловмисники створювали анонімні акаунти у месенджері під вигаданими нікнеймами.

На Вінниччині судитимуть 30-річного ухилянта, який, крім того, що сам ховався від призову, ще й агітував на своєму Telegram-каналі наслідувати його приклад.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили п’ятьом затриманим про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Також правоохоронці планують повідомити про підозру іншим зловмисникам. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності