• Головна
  • Україна
  • У службовців київського РТЦК знайшли 1, 2 млн доларів і елітний автопарк

У службовців київського РТЦК знайшли 1, 2 млн доларів і елітний автопарк

Знайдені кошти під час обшуку

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі

У Києві правоохоронці викрили трьох працівників Голосіївського РТЦК та трьох цивільних, які допомагали понад тисячі чоловікам ухилятися від мобілізації. Під час обшуків у них виявили понад 1,2 млн доларів США готівкою та елітний автопарк. Про це 24 жовтня повідомило Державне бюро розслідувань.

Працівники РТЦК, а також голова військово-лікарської комісії цього ж району допомагали ухилянтам, які не хотіли проходити військової служби. Один з викритих — голова ВЛК — вже мав підозру за аналогічні дії, був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси. Організував групу цивільний, який підшукував клієнтів, збирав необхідні документи та передавав їх до РТЦК.

Клієнтам зловмисники виготовляли пакет військово-облікових документів про зняття та виключення їх з військового обліку. Ціна пакета становила від 2 до 15 тисяч доларів.

Під час обшуків у затриманих вилучили документи та записи з підтвердженням їхньої допомоги військовозобов’язаним, а також понад 1,2 млн доларів, 45 тис. євро готівкою та 11 автомобілів преміумкласу вартістю приблизно 100 тисяч доларів кожен. Зловмисникам оголосили про підозру в отриманні неправомірної вигоди у поєднанні з вимаганням.

У цьому ж ТЦК правоохоронці виявили ще двох працівників, які вносили до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів фальшиві дані, які давали змогу виїжджати за кордон. Їм також повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем.

В обох випадках зловмисникам загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, 11 жовтня, у Львові правоохоронці та працівники ТЦК перевірили нічні клуби у рамках мобілізаційних заходів. Зокрема, такі перевірки відбулися в кількох закладах міста, зокрема у нічному клубі EROS Show Bar, який розташований в центрі Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності