МСЕК ліквідують наступного року — рішення РНБО

МСЕК ліквідують наступного року — рішення РНБО

Окрім того, планують перегляд необґрунтованих рішень стосовно інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО “Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів”. Указ про це з’явився 22 жовтня на офіційній сторінці Президента України.

Згідно з указом, РНБО доручила Верховній Раді спільно з Міністерством охорони здоров’я розробити законопроєкт, який передбачає ліквідацію МСЕК з 31 грудня 2024 року.

В указі йдеться про те що:

  • Протягом трьох місяців перевірятимуть рішення щодо встановлення інвалідності для посадовців, а необґрунтовані — переглянуть.
  • За два тижні створять план цифровізації процесів МСЕК
  • Протягом тижня проведуть аудит пенсійних виплат по інвалідності для держслужбовців.
  • Переглянуть механізм нарахувань пенсій для посадовців, щоб зробити систему прозорішою.

Нагадаємо, Володимир Зеленський у вівторок, 22 жовтня, провів засідання РНБО щодо ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів. Після засідання РНБО генпрокурор Андрій Костін заявив, що подає у відставку.

Раніше на Хмельниччині прокуратура почала службове розслідування щодо понад пів сотні прокурорів області, які отримали групи інвалідності за погодження скандальної керівниці МСЕК Тетяни Крупи.

4 жовтня на Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Вони допомагали військовозобовʼязаним отримувати групи інвалідності. Тоді під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою.

На наступний день після обшуків, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомило про підозру Тетяні Крупі. Печерський суд Києва обрав запобіжний захід і посадовицю заарештували з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності