• Головна
  • Україна
  • У Черкасах віряни влаштували бійку у Свято-Михайлівському соборі

У Черкасах віряни влаштували бійку у Свято-Михайлівському соборі

У Черкасах віряни влаштували бійку у Свято-Михайлівському соборі

Віряни УПЦ МП штурмували храм після того, як він перейшов під контроль ПЦУ

У Черкасах поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі. Це найбільший православний храм в Україні. З ранку 17 жовтня у соборі відбувається протистояння між вірянами Православної церкви України й вірянами УПЦ МП. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Храм переходить з рук у руки

Першим про початок заворушень повідомив військовий та націоналіст Євген Карась. Він опублікував відео на якому українські військові капелани ПЦУ розповіли, що Свято-Михайлівський собор перейшов до ПЦУ. Згодом в мережі почали ширитися відео, як віряни УПЦ МП почали штурмувати храм, щоб повернути контроль над ним. Наразі православний собор знову під контролем вірян Православної церкви України.

Відео з заворушеннями

Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах” — йдеться в повідомленні поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності