• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті ухилянти намагалися перелізти паркан кордону з килимом

На Закарпатті ухилянти намагалися перелізти паркан кордону з килимом

На Закарпатті ухилянти намагалися перелізти паркан кордону з килимом

Порушники планували накинути килим на паркан з колючим дротом, щоб перелізти його

Правоохоронці затримали групу порушників, які намагалися незаконно переправити через українсько-угорський кордон чоловіка призовного віку. Для цього вони використовували незвичайний метод — килим, який планували накинути на колючий дріт. Про це 12 жовтня повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у середу, 24 липня.

Організатор схеми взяв з ухилянтів 6 тисяч доларів

За даними прикордонників, четверо чоловіків спробували нелегально перетнути кордон, використовуючи незвичайний метод — вони планували накинути килим на колючий дріт, щоб один із них зміг перелізти через загороджувальний паркан. Схему придумали для того, щоб переправити чоловіка призовного віку до Угорщини.

“Трьох закарпатців – організатора і двох його пособників, а також жителя Запорізької області, якого вони переводили, затримали за 150 метрів від держрубежу. Правопорушники саме дісталися загороджувального паркану і готували “клієнта” до його подолання. Для цього вони підготували спеціальний “девайс” - килимок, який мав убезпечити чоловіка від колючого дроту. Втім, планам протиправної групи завадив прикордонний наряд відділення “Саловка”, — йдеться у повідомленні.

Організатор переправи знайшов свого “клієнта” через соцмережі, домовився про оплату в 6000 доларів США та призначив зустріч, звідки чоловіка забрали автомобілем до кордону. Правоохоронці затримали групу саме тоді, коли вони готувалися подолати загородження. Під час обшуку вилучили мобільні телефони та гроші. Тепер затримані перебувають в ізоляторі, а проти них відкрито кримінальне провадження за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Триває розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності