В Дніпрі розікрали 34 млн грн на піарі міської ради

В Дніпрі викрили розкрадання 34 млн грн з бюджету міськради

Тендери на закупівлю SMM, рекламу та висвітлення діяльності вигравали підставні підприємці

Служба безпеки України та поліція викрили схему розкрадання коштів із міського бюджету Дніпра. Збитки оцінюють у щонайменше 34 млн грн. Посадовці міськради провертали оборудку з тендерами на закупівлю SMM, реклами та висвітлення діяльності міської ради. Про це 8 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Привласнили третину зі 123 млн грн

Як встановили правоохоронці, троє власників місцевих рекламних агенцій, які діяли у співпраці з посадовцями міськради, протягом трьох років вигравали тендери на надання послуг з популяризації міськради на загальну 123 млн грн.

Як свідчать матеріали провадження, тендери вигравали ФОПи із завищеними цінами, при чому вони не мали ніякого відношення до маркетингової діяльності. Щоб реалізувати оборудку посадовці міськради вносили неправдиві відомості до фінансово-господарської та звітної документації” — йдеться в повідомленні СБУ.

Після того, як підприємці отримували гроші, вони інкасували їх та ділили між собою та працівникам міськради, а реальні послуги рекламодавців купували по мінімальній вартості. Під час обшуків у підозрюваних вилучили мобільні телефони, обладнання, банківські картки та чорнову документацію із доказами незаконної діяльності.

Наразі десяти учасникам оборудки повідомили про підозру за двома статтями. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування для встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності