• Головна
  • Україна
  • У львівського блогера Ніколаса Карми стався конфлікт з керівником ТЦК у Полтаві

У львівського блогера Ніколаса Карми стався конфлікт з керівником ТЦК у Полтаві

У львівського блогера Ніколаса Карми стався конфлікт з керівником ТЦК у Полтаві

Поліція відкрила кримінальне провадження через ймовірні погрози пістолетом під час конфлікту

У суботу, 5 вересня, в Полтаві трапився конфлікт між львівським блогером Ніколасом Кармою і начальником Полтавського районного ТЦК Олександром Логвиненком. Блогер стверджує, що йому погрожували пістолетом. Попри це військові заявили, що пістолет був несправжнім. Поліція відкрила кримінальне провадження, повідомила пресслужба, 6 жовтня.

Погрози пістолетом та причетність військових

Зі слів блогера конфлікт почався під час знімання відео для соцмереж Карми. "Чую, що зібралась компанія чоловіків, які викрикували моє ім’я з матами, та стверджували, що зараз хайпонуть. Вони це не знімали на свою камеру. Після завершення мого інтерв’ю, вони підійшли та сказали, що хочуть задати декілька питань. Я відмовився, адже вже чув достатньо, що вони про мене думають, не хотів давати їм контент" — розповів Карма у своєму Instagram.

За словами Ніколаса Карми, компанія чоловіків запитала про його відношення до ЗСУ. "У відповідь я мовчав. Вони далі знімали мене і мого оператора. Я сказав про свою позицію, що кожен повинен бути в армії, або для армії. Але їм цього стало замало. Мій оператор перепідключав тоді апаратуру і, на жаль, цих моментів він не зняв" — зазначив львівський блогер.

Коли ж Ніколас Карма зі своєю камерою вирішив підійти до незнайомців та поговорити з ними, то вони почали йому погрожувати зброєю. "Коли я підійшов до цієї людини, я хотів, аби вона показала своє обличчя на мою камеру. Але його друг підбіг до мене ззаду та приставив мені до шиї пістолет. Також він погрожував пістолетом очевидцям, людям, які там були, я їх не знаю" — поділився Ніколас Карма.

Причетність Олександра Логвиненка до погроз

Як розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін в коментарі для видання Суспільне Полтава, начальник районного ТЦК Олександр Логвиненко проводив час у місті разом з родиною 5 жовтня.

"Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. Своєю чергою, він також вирішив підійти та задати два простих питання — ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу" — повідомив речник.

За словами Істоміна, на відео помітно, що у представника ТЦК не було пістолета, а предмет, який схожий на нього, був у іншого чоловіка, який з’явився в кадрі лише після  застосування сили до офіцера ЗСУ. "Правоохоронці вже перевірили цей предмет — це не був бойовий пістолет і загрози життю та здоров’ю блогеру не було взагалі" — додав Роман Істомін.

Поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом конфлікту у центрі Полтави поліція відкрила кримінальне провадження. Про інцидент правоохоронцям стало відомо 6 жовтня із місцевих груп в соцмережах, де зазначалося, що між двома чоловіками та блогером виник конфлікт, а один із чоловіків, ймовірно, погрожував пістолетом.

Поліцейські встановили учасників конфлікту. На даний час з ними проводяться слідчі дії. Пістолет, схожий на стартовий, вилучено та направлено на експертизу. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань” — йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, в середині травня 2024 року на Ніколаса Карму напав 21-річний хлопець. Блогер знімав відео у центрі Львова, до нього підійшли два хлопці. Після нетривалого діалогу, один з молодиків забризкав очі блогеру перцевим балончиком і втік. Тоді поліція встановила особу нападника і затримала його. А в серпні 2024 року суд оштрафував хлопця на 119 грн за статтею про дрібне хуліганство.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності