ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини Тетяну Крупу

Тетяна Крупа затримання

Тетяні Крупі повідомили про підозру у незаконному збагаченні. Напередодні у помешканні посадовиці знайшли 6 млн доларів готівки

У суботу, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи — Тетяні Крупі. Напередодні у посадовиці провели обшуки і виявили мільйони доларів та коштовності.

За даними правоохоронців, 3 та 4 жовтня обшуки провели у службових кабінетах та за місцем проживання Тетяни Крупи та її близьких родичів. “У керівниці МСЕК в робочому кабінеті виявили 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами,” — зазначили у ДБР. Вдома у посадовиці та її родичів знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

“Наразі вилучені під час обшуків кошти визнано речовими доказами та передано на відповідальне зберігання до банку. Прокурор вніс до суду клопотання про їх арешт … Перевіряються підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже 2,3 млн доларів США,” — додали в Офісі Генпрокурора.

Посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно. Тетяні Крупі повідомили про підозру у незаконному збагаченні. Наразі вирішують питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Нагадаємо, окрім керівниці МСЕК, на мільйонному збагаченні викрили і її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності