• Головна
  • Україна
  • Польські прикордонники затримали українця, який перетинав кордон з паспортом 74-річного друга

Польські прикордонники затримали українця, який перетинав кордон з паспортом 74-річного друга

Паспорт

Чоловік стверджував, помітив, що взяв чужий паспорт вже на кордоні

Польські прикордонники на пункті пропуску “Медика” під час перевірки затримали українця, який скористався чужим паспортом. Про це 2 жовтня повідомили у польській прикордонній службі.

“1 жовтня на перетин кордону зареєструвався чоловік, який представився 74-річним громадянином України. Однак у прикордонника виникла підозра щодо особи чоловіка. Зображення в паспорті відрізнялося від особи, яку перевіряли”, — йдеться у повідомленні. Після перевірки підозри підтвердилося. Чоловік, який проходив реєстрацію, насправді був не тим, ким назвався. Це був 67-річний українець, який скористався чужим паспортом.

Як йдеться у повідомленні, чоловік здивував офіцерів своїми поясненнями. “Він розповів, що доїжджаючи до кордону, зрозумів, що помилково взяв із собою паспорт свого друга. Та все ж таки вирішив спробувати перетнути кордон”, — розповіли польські прикордонники.

У чоловіка вилучили паспорт. Його підозрюють у спробі незаконного перетину кордону шляхом обману. Йому призначили покарання — позбавлення волі на 6 місяців з випробувальним терміном 2 роки.

У 2024 році на підкарпатських переходах з Україною це вже тринадцятий випадок спроби скористатись чужим паспортом. Усі інциденти стосувалися громадян України, які використовували чужі паспорти.

Нагадаємо, нещодавно польські прикордонники на пункті пропуску в Корчовій виявили українця, який представився громадянином Румунії. Він надав фальшиві документи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності