• Головна
  • Україна
  • ДБР затримало командира батальйону, який за гроші залишав військових служити в тилу

ДБР затримало командира батальйону, який за гроші залишав військових служити в тилу

Затримання

За включення до списку “тиловиків” командиру платили по 1 тис. 300 доларів США

Працівники ДБР та СБУ викрили командира батальйону однієї з військових частин, який брав гроші з підлеглих військовослужбовців за можливість служити в тилу на Закарпатті. Про це 24 вересня повідомили у Державному бюро розслідувань.

“Частина особового складу мала перейти у підрозділ, який виконуватиме завдання у районі бойових дій, решта – залишитись на заході України. Командир запропонував підлеглим заплатити за можливість залишитися в тилу. Він залучив довіреного військовослужбовця, який мав отримувати кошти від солдатів”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували отримання від одного з підлеглих 1 тис. 300 доларів США за включення його до списку “тиловиків”. “Платили за місце в роті охорони й інші військовослужбовці, усі деталі наразі встановлюють правоохоронці”, — зазначають у ДБР.

За оперативними даними, спільник командира отримав 300 тисяч гривень на власні банківські рахунки, а також близько 30 тисяч доларів США готівкою. 20 вересня командира батальйону та його спільника затримали.

Обом повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Обох взяли під варту.

“Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності та повне коло причетних до оборудки осіб”, — повідомили у Державному бюро розслідувань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності