• Головна
  • Україна
  • Польські правоохоронці вилучили у двох українців наркотики на 64 млн гривень

Польські правоохоронці вилучили у двох українців наркотики на 64 млн гривень

Наркотики

Одного з чоловіків затримали. Іншого після допиту відпустили

Офіцери Надбужанського відділу прикордонної служби Польщі разом з офіцерами Великопольської митниці та податкової служби в Познані, вилучили у двох українців понад 122 кг психоактивних речовин. Вартість вилученого на чорному ринку становить понад 6 мільйонів злотих (це майже 1,5 млн євро або ж 64 млн гривень). Про це 23 вересня повідомили польські прикордонники.

Правоохоронцям стало відомо, що в мікроавтобусі, який приїхав на територію Польщі можуть бути сховані значні обсяги наркотиків. Тож офіцери виявили та зупинили для перевірки на території Великопольського воєводства цей мікроавтобус.

“Підозри поліцейських виявилися обґрунтованими, адже у багажному відділенні автомобіля вони виявили значну кількість речовини світлого кольору у вигляді гранул у поліетиленових пакетах. Офіцери вилучили понад 122 кг психоактивної речовини, вартістю на чорному ринку понад 6 мільйонів злотих, яку направили на додаткові лабораторні дослідження”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що наркотики у вантажному відділенні автомобіля перевозили двоє громадян України — 42 та 38 років.

Прокурор Люблінського відділу Департаменту боротьби з організованою злочинністю та корупцією в Любліні висунув затриманому кур’єру звинувачення у перевезенні значної кількості наркотичних засобів і психотропних речовин. Йому обрали запобіжний захід — тимчасовий арешт строком на 3 місяці. За скоєне йому загрожує від 3 до 20 років позбавлення волі. Іншого чоловіка після допиту відпустили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності