• Головна
  • Україна
  • Нардеп Одарченко втік до Румунії: суд стягнув 15 млн грн застави

Нардеп Одарченко втік до Румунії: суд стягнув 15 млн грн застави

Народний депутат Одарченко втік до Румунії: суд стягнув 15 мільйонів гривень застави

Депутат від "Слуги Народу" Андрій Одарченко незаконно виїхав з України та попросив притулку в Румунії

Народний депутат від "Слуги Народу" Андрій Одарченко, якого підозрюють у спробі підкупу посадовців, незаконно покинув Україну і виїхав до Румунії, де подав заяву на отримання притулку. Про це 23 вересня повідомив Центр протидії корупції.

Антикорупційний суд стягнув заставу та змінив запобіжний захід

Як повідомили у НАБУ, Андрій Одарченко незаконно перетнув кордон з Румунією, не отримавши офіційного дозволу на відрядження від спікера Верховної Ради. Він виїхав в районі Красноїльська Чернівецької області, після чого подав заявку на отримання притулку в Румунії. Під час засідання Вищого антикорупційного суду, 23 вересня, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявила, що через втечу депутата подано клопотання про стягнення застави та заміну запобіжного заходу на тримання під вартою.

Суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Віктор Ногачевський задовольнив клопотання прокурора і стягнув в дохід держави 15 мільйонів гривень застави, яку було внесено за Одарченка. Крім того, суд змінив запобіжний захід із застави на тримання під вартою.

Одарченко підозрюють у спробі підкупу на 50 тисяч доларів

За версією слідства, Одарченко намагався дати хабар у розмірі 50 тисяч доларів за виділення коштів на ремонт університету, який він контролює. Раніше він вийшов під заставу в 15 мільйонів гривень і здав свої закордонні паспорти, але все ж втік за кордон.

Нагадаємо, 21 листопада 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Нардеп хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності