• Головна
  • Україна
  • Центр кібербезпеки заборонив користуватись Telegram військовим та держпрацівникам

Центр кібербезпеки заборонив користуватись Telegram військовим та держпрацівникам

Центр кібербезпеки заборони користуватись Telegram військовим та держпрацівникам

Головною метою заборони на використання соцмережі є мінімізація загроз національній безпеці

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) прийняв рішення обмежити використання соціальної мережі Telegram в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури. Про це 20 вересня повідомила пресслужба Ради національної безпеки й оборони України.

Мінімізація загроз

Як йдеться в повідомленні РНБО, головною метою заборони на використання Telegram військовими, держпрацівниками та працівниками критичної інфраструктури є мінімізація загроз національній безпеці.

Було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств — операторів критичної інфраструктури” — зазначається в повідомленні РНБО.

У засіданні НКЦК взяли участь представники керівного складу Держспецзв’язку, Національної поліції, Генштабу ЗСУ, СБУ, Міноборони, Нацбанку, Мініцифри, Міністерства закордонних справ, розвідувальних органів, керівництво регуляторних органів у сфері електронних комунікацій, а також народні депутати України.

На засіданні начальник ГУР МО Кирило Буданов навів дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних. “Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram — це питання не свободи слова, це питання національної безпеки”, – наголосив Буданов.

Представники СБУ та Генштабу ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності