• Головна
  • Україна
  • СБУ викрила керівництво українського проєктного інституту на допомозі росіянам

СБУ викрила керівництво українського проєктного інституту на допомозі росіянам

СБУ викрила керівництво українського проєктного інституту на допомозі росіянам

Керівники науково-дослідного та проєктного інституту допомагали Росії відновлювати НПЗ

Служба безпеки України викрила керівництво провідного науково-дослідного та проєктного інституту нафтового профілю у Києві на співпраці з РФ. Керівний склад інституту допомагав росіянам відновлювати нафтопереробні заводи, повідомила пресслужба СБУ 19 вересня.

Послуги на пів мільярда гривень

СБУ затримала голову правління, двох очільників спеціалізованих відділів, а також головного інженера й одного рядового інженера київської установи. Вони допомагали росіянам відновлювати НПЗ, які зазнали суттєвих пошкоджень унаслідок атак українських дронів.

На замовлення Росії інженери підготували проєктно-конструкторську документацію для реконструкції трьох ключових НПЗ. Загальна вартість російських підрядів становила майже пів мільярда гривень. До цієї суми входив також дистанційний контроль над відновленням та модернізацією пошкоджених російських НПЗ.

Під час обшуків в офісних та житлових приміщеннях підозрюваних у Києві, Львові та Харкові вилучили мобільні телефони, системні блоки, ноутбуки, флешки та чорнові записи із доказами співпраці з Росією” — йдеться в повідомленні СБУ

На підставі отриманих доказів слідчі повідомили п’ятьом затриманим посадовцям проєктного інституту про підозру за статтею про пособництво державі-агресору. Наразі четверо з них уже перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності