• Головна
  • Україна
  • Український металошукач “Хортич-1” поповнить арсенал ЗСУ для розмінування

Український металошукач “Хортич-1” поповнить арсенал ЗСУ для розмінування

Металошукач “Хортич-1”

Металошукач українського виробництва важить трохи більше кілограма і виявляє вибухові пристрої на глибині понад пів метра із похибкою місцеперебування центру предмета 5 см

У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання у війська імпульсний металошукач українського виробництва ”Хортич-1”, Про це 18 вересня повідомили у Міністерстві оборони України.

“Універсальний металошукач виготовили на вітчизняному підприємстві, де розробляли і виробляли аналогічні пристрої для використання у побутових та промислових сферах: для детекторного дослідження ґрунтів та інших поверхонь на наявність електричних та газових мереж, проведення геодезичних робіт, виконання інших робіт у сфері народного господарства з виявлення металевих об’єктів тощо”, — йдеться у повідомленні.

З початку широкомасштабного вторгнення підприємство-виробник на волонтерських засадах передало всі наявні металошукачі для використання у військах. Інженери підприємства постійно отримували відгуки щодо практичного використання їх продукції військовими і сформували ключові критерії для розробки універсального армійського металошукача.

“Він мав бути легким, надійним у використанні, недорогим, простим в експлуатації і ремонтопридатним у польових умовах”, — зазначили у Міноборони.

Металошукач українського виробництва важить трохи більше кілограма і виявляє вибухові пристрої на глибині понад пів метра із похибкою місцеперебування центру предмета 5 см. Працює при температурі від -20С до +40С і вологості до 95%. Пристрій має світловий та звуковий індикатори виявлення міни, повна зарядка потужного літій-іонного акумулятора забезпечує роботу металошукача протягом 6 годин.

Нагадаємо, нещодавно Міноборони допустило до експлуатації мобільні майстерні для ремонту озброєння. Оборонне відомство кодифікувало та допустило до постачання рухомі модулі технічного обслуговування українського виробництва, які призначені для ремонту озброєння та військової техніки у польових умовах. До того Міноборони відкрило перший підземний шпиталь для поранених на передовій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності