• Головна
  • Україна
  • Петицію про надання Ірині Фаріон звання Героя розглянуть в Міносвіти та науки

Петицію про надання Ірині Фаріон звання Героя розглянуть в Міносвіти та науки

Ірина Фаріон

Коли це станеться, прем’єр-міністр не уточнив

Петицію з пропозицією посмертно надати Ірині Фаріон звання Героя України розглянуть на засіданні нагородної комісії Міністерства освіти та науки України. Про це йдеться в оприлюдненій у середу, 18 вересня, офіційній відповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля автору петиції.

У відповіді прем’єр-міністр детально перерахував органи влади та структури, які мають право висувати кандидатів на здобуття цього почесного звання. За його словами, робити це повинні за місцем роботи, тобто у випадку з Іриною Фаріон — в Національному університеті “Львівська Політехніка”.

Водночас Шмигаль наголосив, що електронну петицію про присвоєння Ірині Фаріон посмертно звання Героя України розгляне нагородна комісія Міносвіти. Дати розгляду глава уряду не вказав.

Нагадаємо, виконавчий комітет Львівської міськради погодив встановлення меморіальної таблиці на честь мовознавиці та політичної діячки Ірини Фаріон. Таблицю розмістять на фасаді ліцею № 75 імені Лесі Українки у Львові. Саме у цьому закладі навчалася Ірина Фаріон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності