На Тернопільщині викрили міжрегіональний наркосиндикат

На Тернопільщині викрили міжрегіональний наркосиндикат

Організатори наркоторгівлі заробляли понад 30 млн грн щомісяця

На Тернопільщині поліцейські викрили наркосиндикат, який виготовляв та продавав понад 50 кг амфетаміну щомісяця. Також вони Сировину для виготовлення наркотиків зловмисники ввозили контрабандою з країн ЄС, повідомила 17 вересня пресслужба національної поліції України.

Наркоторгівля в шести областях

За даними правоохоронців, наркобізнес приносив організаторам в місяць понад 30 млн грн. “У ході слідства правоохоронці встановили, що один з організаторів злочинної організації разом зі спільником виготовляв психотропні речовини у нарколабораторії на території Сумщини, а інший, мешканець Тернополя, налагодив збут заборонених речовин через інтернет-магазини” — йдеться в повідомленні поліції.

За словами начальника управління по боротьбі з наркотиками в Тернопільській області Михайла Димиди, нарколабораторію зловмисник облаштував у приватному будинку, а сировину замовляв з країн ЄС, зокрема з Польщі. Для ведення наркобізнесу учасники синдикату на тривалий час орендували приватний будинок за межами Тернополя. 

Вони розповсюджували важкі наркотики та психотропи на території Тернопільської, Житомирської, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Чернівецької областей. У Тернополі співпрацювали з власником трьох інтернет-магазинів. Тернопільський наркоторговець у спільники взяв ще шістьох товаришів” — йдеться в повідомленні поліції.

Обшуки та затримання

Поліцейські провели 32 обшуки на території двох областей. Вони вилучили автомат АК-74, близько 200 патронів, гранати, 15 кілограмів амфетаміну, понад 7 тис. пігулок MDMA, пристрій для відстрілу гумових куль, два автомобілі, мобільні телефони та банківські картки.

Правоохоронці затримали всіх учасників наркосиндикату. Їм повідомили про підозри за декількома статтями. Їм уже обрали запобіжні заходи — тримання під вартою. Наркоторговцям загрожує до 20 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності