Поліція розслідує побиття ветерана на Черкащині

побиття військового

Правоохоронці також проводять перевірку щодо можливої бездіяльності місцевих поліцейських

У вівторок, 10 вересня, Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування щодо побиття ветерана на Черкащині. Йдеться про випадок, який трапився ще тиждень тому у Смілі, 3 вересня, однак суспільного резонансу набув лише після оприлюдненого у Telegram відео, де чоловік б’є військового. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко назвав цей випадок ганебним та пообіцяв перевірити можливу бездіяльність поліцейських.

Що передувало?

У місті Сміла на Черкащині, у вівторок, 3 вересня, чоловік побив комісованого після поранення військовослужбовця. Правоохоронці встановили, що бійці передував дорожній конфлікт, який виник між нападники на авто і батьками ветерана.

"Про те, що сталося, батьки розповіли сину — колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик. Тож син вирішив розібратися з водієм, втім, приїхавши на місце, водія не виявив", — повідомили у поліції Черкаської області.

Тоді ексвійськовий зняв із авто номерний знак і написав у Facebook допис з проханням допомогти йому встановити власника. Власник машини відгукнувся сам. "Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку", — додали правоохоронці.

Місцеві медіа повідомили, що потерпілий — Анатолій Гончаренко, а бив його місцевий авторитет Вадим Долотенко, який нібито причетний до кількох кримінальних проваджень, пов’язаних із грабунками та завданням тілесних ушкоджень. До цього нібито Долотенко змусив військового записати відео з вибаченнями.

Реакція правоохоронців

Відео побиття та вибачень ветерана з'явилися у мережі 10 вересня, та не аби як обурили суспільство. На інцидент відреагував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. "Ганебна ситуація у Смілі. Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені", — йдеться в повідомленні міністра. Клименко додав, що правоохоронці також розпочали службове розслідування щодо дій працівників поліції під керівництвом Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Тим часом ветерана визнали потерпілим у кримінальному провадженні, а слідчі розпочали досудове розслідування за фактами хуліганства повідомив Офіс Генпрокурора.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності