• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада проголосувала за звільнення низки міністрів: хто йде, а хто залишається

Верховна Рада проголосувала за звільнення низки міністрів: хто йде, а хто залишається

Верховна рада України

Рада підтримала не усі звільнення

У середу, 4 вересня, у Верховній Раді України на засідання відбулося голосування за звільнення міністрів та посадовців, які напередодні, 3 вересня, писали заяви про відставку.

Спершу голосували за звільнення Віталія Коваля з посади Голови Фонду державного майна України. Проте для його звільнення не вистачило голосів. За звільнення проголосувало лише 225 нардепів. Утрималися 26 парламентів, не голосували — 65. Для прийняття рішення потрібно мінімум 226 голосів народних депутатів. Головою Фонду держмайна його призначили у листопаді 2023 року.

Далі Рада голосувала за звільнення Олександра Камишіна з посади Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Нардепи підтримали це звільнення 243 голосами.

Нардеп Ярослава Железняка у своєму Telegram-каналі написав: “Попри інформацію у ЗМІ, він не йде на посаду заступника голови Офісу президента. Натомість він буде у статусі стратегічного радника”. Камишін єдиний міністр, який виступав перед депутатами

Згодом Рада провалила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. За звільнення проголосували лише 214 народних депутатів. Ірина Верещук обіймає цю посаду з 4 листопада 2021 року. Вона прийшла замість Олексія Рєзнікова.

А от звільнення Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Рада підтримала. За це проголосував 241 нардеп. У ЗМІ ширилася інформація, що її згодом призначать одночасно і міністеркою юстиції, і віцепрем'єркою з євроінтеграції.

Руслана Стрільця також звільнили з Мінекології. За це проголосувало 244 нардепи. Він очолив міністерство у 2022 році. До того обіймав посаду заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Ще раніше —очолював Департамент екології Дніпропетровської ОВА.

Міністр юстиції Денис Малюська також йде з посади. Денис Малюська потрапив до Верховної Ради у 2019 році у списку президентської партії "Слуга народу". Того ж року він очолив Міністерство юстиції в Кабміні Олексія Гончарука, а 4 березня його переобрали на цю посаду за прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Відставку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби не розглядали.

Нагадаємо, 3 вересня віцепрем'єр-міністерка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подала у відставку. Також віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина написала заяву про відставку.

Окрім того, заяви про відставку написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець і голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Також Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента. А 4 вересня заяву про відставку написав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності