• Головна
  • Україна
  • Росіяни обстріляли Полтаву балістикою: десятки загиблих та сотні поранених

Росіяни обстріляли Полтаву балістикою: десятки загиблих та сотні поранених

Фото: Инсайдер UA.Обстріл Полтави

Російські військові влучили по території Інституту звʼязку і лікарні

У вівторок, 3 вересня, російські військові завдали удару двома балістичними ракетами по Полтаві. Росіяни влучили по території Інституту звʼязку і лікарні, що розташована поруч. Станом на 16:50 відомо, що 47 людина загинула і 206 людей поранено. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Деталі атаки

"За наявно зараз інформацією, дві балістичні ракети, влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку. Люди опинилися під завалами, багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені" — йдеться у зверненні Президента. Керівник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що від завтра, 4 вересня, Полтавщина буде у триденній жалобі.

Міноборони повідомило, що ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою та прильотом був коротким. Він застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Наразі рятувальники продовжують роботу.

За слова Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. “Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги. Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади. Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно” — йдеться в повідомленні Клименка.

Кількість загиблих зросла до 47. Також кількість поранених збільшилась до 206, повідомила Перша леді України Олена Зеленська.

Оновлення. О 17:50 керівник Полтавської ОВА повідомив, що відомо про 49 загиблих та 219 травмованих людей. На місці продовжують розбір завалів, працюють пошукові бригади. Згодом в Офісі генерального прокурора повідомили про 51 загиблого.

Новина доповнюється…

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності