Директор НАБУ звільнив свого першого заступника

Директор НАБУ звільнив свого першого заступника

Раніше Гізо Углаву директор НАБУ відсторонив від посади

Директор Національного антикорупційного бюро України звільнив першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву. Його звільнили за порушення присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону України “Про державну службу”, Кодексу етики працівника НАБУ. Про це 3 вересня повідомила пресслужба НАБУ.

Розслідування про витік інформації

Ще в травні 2024 року Директор НАБУ усунув Гізо Углаву від виконання обовʼязків. Це зробили для забезпечення обʼєктивного досудового розслідування, розпочатого за фактом ймовірного витоку інформації. Раніше повідомлялося, що 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та поліція провели обшуки в представника НАБУ в рамках розслідування про витік інформації в інтересах, зокрема, бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву". Обшуки проходили в детектива НАБУ Валерія Полюги та ексголови Броварської РДА Георгія Біркадзе.

Як зазначили в пресслужбі НАБУ, службове розслідування та Дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що перший заступник вчинив низку дій та висловлювань спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації.

Зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись у своїй роботі працівники та вище керівництво НАБУ” — йдеться в повідомленні НАБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності