• Головна
  • Україна
  • Поліцейські України та Польщі вилучили наркотиків на 600 млн грн

Поліцейські України та Польщі вилучили наркотиків на 600 млн грн

Затримання наркоторговців

За курсом НБУ, сума вилученого склала 15 млн доларів

Українські та польські поліцейські ліквідували транснаціональне наркоугруповання та вилучили наркотиків на 600 мільйонів гривень. Про це 30 серпня повідомив Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Операцію зі знешкодження злочинного угруповання українські поліцейські провели у співпраці з Європолом та Департаментом боротьби з організованою наркозлочинністю Центрального бюро розслідувань поліції Польщі за силової підтримки Бюро антитерористичних операцій поліції «BOA».

У рамках спецоперації правоохоронці ліквідували найбільшу лабораторію синтетичних опіоїдів на території Польщі, де виробляли метадон у кристалічній формі, а також вісім мультилабораторій на території України та Польщі, де синтетичні катинони (мефедрон і Альфа-PVP) вироблялися разом з метадоном. Збували готовий товар на території країн Європейського союзу та України через приватні логістичні компанії. 

Загалом обшуки провели на 38 об'єктах на території Польщі та України, де вироблялися або зберігалися контрольовані речовини, їх прекурсори, хімічні речовини та обладнання для виробництва.

Всього вилучили 195 кг метадону в кристалічній формі, що аналогічно 4 мільйонам смертельних доз, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, дві тонни прекурсорів, необхідних для виробництва наркотиків. Орієнтовна вартість вилучених наркотиків, психотропів та прекурсорів за цінами «чорного» ринку становить понад 600 млн гривень, що еквівалентно 15 млн доларів.

У рамках справи затримано сімох членів картелю на чолі з організатором. Всі вони заарештовані. П’ятьом особам слідчі повідомили про підозру в незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності