• Головна
  • Україна
  • Росіяни отруїли воду в українській річці: рибінспектори збирають мертву рибу

Росіяни отруїли воду в українській річці: рибінспектори збирають мертву рибу

Річка Сейм

Поблизу Батурина зафіксували чорну воду, запах гнилі, аміаку і мертву рибу

Росіяни спричинили масштабне забруднення річки Сейм, скидаючи туди відходи невідомих речовин. Забруднення поширилось по всій акваторії річки в Сумській області та частково Чернігівщини, де чорну воду, запах гнилі, аміаку і мертву рибу зафіксували поблизу Батурина. Про це заявили у Держагентстві  з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

В Агентстві розповіли, що, за результатами гідрохімічного аналізу поверхневих проб води в Сеймі, доведено перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин, зокрема амонію. Фахівці припускають, що росіяни скидали до річки невідомі відходи, що призвело до масової загибелі риби через низький вміст розчиненого у воді кисню.

У зв’язку з цим, як заявили в Агентстві, Конотопською районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено тимчасово заборонити купання, вилов риби та використання води для господарських потреб із річки Сейм на території Новослобідської, Бочечківської, Попівської сільської, Буринської, Путивльської, Кролевецької міських територіальних громад.

Наразі рибоохоронні патрулі Держрибагентства спільно з іншими державними органами збирають та ховають мертву рибу з дотриманням всіх необхідних санітарних норм.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності