• Головна
  • Україна
  • МЗС України закликало Білорусь відвести війська на безпечну відстань від державного кордону

МЗС України закликало Білорусь відвести війська на безпечну відстань від державного кордону

Білоруські військові

За даними розвідки, Білорусь зосереджує значну кількість військ під виглядом навчань поблизу кордону України

МЗС України у неділю, 25 серпня, закликало збройні сили Білорусі відвести війська, які зосередили поблизу кордонів України під виглядом навчань. За даними розвідки, білоруси стягнули до кордону з Україною армію та “вагнерівців”, повідомили у Міністерстві закордонних справ.

Як йдеться в повідомленні, збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксували й найманців колишньої ПВК “Вагнер”.

Білоруси проводять навчання близько до Чорнобильської АЕС

Навчання проводять в прикордонні та близько до Чорнобильської АЕС, що створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом. “Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.Наголошуємо, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу,” — зазначили у МЗС.

Також у МЗС додали, що якщо Білорусь порушить український кордон, то Україна буде оборонятися. “При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України,” — додали в МЗС України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності