До енергосистеми України під’єднали ще один атомний блок

Блоки АЕС

Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії

У п’ятницю, 23 серпня, після планового ремонту і перезавантаження ядерного палива до енергосистеми під’єднали ще один атомний блок, який додасть 1000 МВт потужності. Це посилить стабільність енергосистеми та дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів, зазначили в Міністерстві енергетики України. 

«Енергетики дійсно роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишались зі світлом і теплом. Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов з планового ремонту й обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії», — сказав міністр енергетики Герман Галущенко. 

Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Наразі атомна генерація забезпечує близько 60% споживання електроенергії, заявили в Міненерго.  

Нагадаємо, 24 липня на одній з українських атомних електростанцій під'єднали до енергосистеми відремонтований блок. Плановий ремонт блоку завершився достроково.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності