• Головна
  • Україна
  • Шукали заводи з БпЛА: СБУ ліквідувала агентурну групу на Дніпропетровщині

Шукали заводи з БпЛА: СБУ ліквідувала агентурну групу на Дніпропетровщині

Шукали заводи з БпЛА: СБУ ліквідувала агентурну групу на Дніпропетровщині

Також зрадники шукали бази військової техніки ЗСУ

Служба безпеки України на Дніпропетровщині знешкодила групу агентів російських спецслужб, які шукали підприємства з виробництва безпілотників для Сил оборони. ФСБ завербувало шістьох прихильників Росії через чат в Telegram. Про це 21 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Розпитували місцевих мешканців

Щоб коригувати удари по стратегічних об'єктах російські спецслужби завербували шістьох мешканців Дніпропетровщини, які діяли окремо один від одного, але звітували єдиному куратору. Щоб знайти потрібні обʼєкти, агенти розпитували у місцевих мешканців їхнє місцерозташування.

Серед пріоритетних цілей ворога були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони. Також окупантів цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ та ключових автошляхів, які використовують для переправлення української зброї та боєприпасів на передову” — йдеться в повідомленні СБУ. Під час обшуків у зрадників виявили 16 мобільних телефонів, ноутбуки та планшети із доказами комунікації з ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за статтею про державну зраду. Наразі вони перебувають під вартою без права внесення застави. Зрадникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Також СБУ встановила особу керівника агентурної групи, який перебуває на території РФ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності