• Головна
  • Україна
  • Після ворожої атаки на Тернопільщині рівень хлору в повітрі перевищує норму до 10 разів

Після ворожої атаки на Тернопільщині рівень хлору в повітрі перевищує норму до 10 разів

Наслідки обстрілу: на Тернопільщині хлор перевищує норму до 10 разів

У 7 з 10 контрольних точок зафіксували перевищення норми

Після російського удару по промисловому підприємству в Тернополі та пожежі, ситуація із забрудненням повітря погіршилася. Фахівці виявили, що рівень хлору в повітрі перевищує норму в 4-10 разів. Про це 20 серпня повідомили під час брифінгу у Тернопільській ОВА.

Мешканцям рекомендують зачинити вікна

Спочатку влада повідомляла, що рівень забруднення повітря не перевищував норми, але ситуація змінилася. За останніми даними, станом на 13:00 у 7 з 10 контрольних точок виявлено перевищення нормативних показників забруднення повітря, а саме перевищення рівня хлору.

“В даній ситуації потрібно проводити постійний моніторинг, бо у викидах при згоранні нафтопродуктів, є велика кількість хімічних речовин. Саме хлор є важкою хімічною речовиною, яка падає до низу. Спочатку при викидах в атмосферне повітря його неможливо було виявити, бо він був по факелу у висотних шарах атмосфери. Зараз він знижується і у нас є перевищення нормативів. При нормі 0,1 мг/м3 в атмосферному повітрі в нас є перевищення від 0,4 до 1,01, тобто від 4 до 10 разів”, — пояснила генеральна директорка ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Оксана Чайчук.

Жителів Тернополя та навколишніх громад закликають вжити заходів безпеки:

  • Залишатися вдома
  • Закрити вікна, кватирки та вентиляційні отвори
  • Обмежити перебування на вулиці, особливо дітей
  • Завісити вікна та двері вологими простирадлами
  • Пити багато води
  • Уникати водойм

На місці працює група реагування на хімічну небезпеку. Вони перевіряють повітря на вміст продуктів згоряння та хлоровмісних речовин. Симптоми отруєння можуть включати почервоніння очей, сухість у горлі, охриплість, низький тиск і прискорене серцебиття. При появі таких симптомів рекомендується звернутися до лікаря.

Нагадаємо, вночі у вівторок, 20 серпня, внаслідок російської атаки виникла пожежа на підприємстві у Тернополі. Мешканцям всього Тернопільського району рекомендують зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності