• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті словак в камуфляжі намагався незаконно потрапити за кордон

На Закарпатті словак в камуфляжі намагався незаконно потрапити за кордон

Словак в камуфляжі намагався незаконно потрапити за кордон

29-річного словака раніше затримували за переправлення ухилянтів за кордон

Прикордонники затримали 29-річного громадянина Словаччини за 300 метрів від державного кордону України. Чоловік був одягнений в камуфляж. При перевірці виявилося, що його вже затримували на переправленні ухилянтів за кордон. Про це повідомили у суботу, 17 серпня, у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

При затриманні словак стверджував, що збирав біля кордону гриби

Словака в камуфляжі виявили в лісі після того, як його рух зафіксувала система відеоспостереження. Затриманий стверджував, що прийшов до лісу по гриби. При собі він не мав жодних документів. Під час перевірки з'ясувалося, що цей же чоловік вже затримувався наприкінці 2022 року за незаконне переправлення двох осіб з України до Словаччини. У березні цього року його було засуджено до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

При затриманні іноземець опирався правоохоронцям. На нього склали адміністративні протоколи за незаконне перетинання кордону, порушення прикордонного режиму та злісну непокору вимогам прикордонників. Крім того, його дії можуть кваліфікуватися як кримінальне правопорушення.

Наразі підозрюваного поміщено до спеціального приміщення відділу "Великий Березний". Про інцидент повідомили Управління СБУ в Закарпатській області.

Нагадаємо, нещодавно затримали тернополян, які переправили за кордон 122 ухилянтів, серед яких мешканці Львівщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності