• Головна
  • Україна
  • Генерального директора столичного “Охматдиту” відсторонили від виконання обовʼязків

Генерального директора столичного “Охматдиту” відсторонили від виконання обовʼязків

Генерального директора столичного “Охматдиту” відсторонили від виконання обовʼязків

Володимир Жовнір буде не допущений до роботи до завершення перевірок правоохоронних органів та комісії МОЗ

Генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків. До завершення перевірок правоохоронних органів та комісії МОЗ щодо відновлення лікарні — він не допущений до роботи. Про це 17 серпня повідомив Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Результат перевірки комісії МОЗ

В п'ятницю.,16 серпня, міністр отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. Перевірка виявила випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно Віктору Ляшку, ЗМІ, а також міститься в документах.

Факти, пов'язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит'“ — здорове дитинство”, в тому числі зазначені у ЗМІ, наразі вивчаються поліцією за моїм зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ. Крім цього, триває ініційована мною внутрішня перевірка МОЗ” — повідомив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство" відмовився переказувати зібрані кошти на рахунок Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Зібрані гроші планували витратити на ремонт лікарні, яка постраждала від російського ракетного удару в липні 2024 року. Спочатку передбачалося, що саме цей фонд буде замовником робіт через тендер. Проте після скасування тендеру у липні, комунікація між лікарнею та фондом значно погіршилася.

Гендиректор Володимир Жовнір зазначив, що був шокований рішенням фонду залишити 378 мільйонів гривень на своєму рахунку, без наміру передавати їх лікарні. Він також повідомив, що лікарня розглядає можливість розірвання правовідносин з фондом і планує діяти в правовій площині для отримання коштів.

У відповідь благодійний фонд заявив, що не отримував від "Охматдиту" жодних офіційних запитів на використання коштів і що вони готові профінансувати нагальні потреби лікарні, як-от закупівлю медичного обладнання або ремонт пошкоджених будівель.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності