• Головна
  • Україна
  • Напад на українських прикордонників: зловмисники втекли до Румунії зі зброєю

Напад на українських прикордонників: зловмисники втекли до Румунії зі зброєю

Гелікоптер

Втікачі попросили політичного притулку

16 серпня декілька чоловіків напали на українських прикордонників в районі населеного пункту Хижа на Закарпатті. Нападники відібрали зброю та втекли до Румунії. Про це написало румунське видання PresaSM.

“Тривогу підняла українська влада. О 13:35 прикордонникам у Тарна-Маре надійшло повідомлення про те, що на патруль українських прикордонників напали кілька невідомих, і незаконно перетнули кордон, діставшись до Румунії, в районі Тарна-Маре”, – йдеться у повідомленні.

На кількох дорогах в окрузі Сату-Маре в ході масштабної пошукової операції чергували патрулі. А також для спостереження за районом у повітря підняли гелікоптер.

О 15:05 влада Сату-Маре затримала одного з підозрюваних. О 16:53 українська сторона повідомила керівництву сектору ПФ “Тарна Маре”, що затримала другого підозрюваного. Втікачі показали, де сховали зброю та попросили політичного притулку.

Згодом у коментарі журналісту Віталію Глаголі держприкордонслужба прокоментувала напад на прикордонників на Закарпатті.

Як повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, група порушників здійснили напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті. Трьох порушників намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону в Румунію. Чоловіки, напавши на військовослужбовця, відібрали зброю та втекли.

“Відразу на місце було вислано додаткові групи для пошуку правопорушників та перевірки тилових підступів до кордону. Також поінформовано прикордонників Румунії та взаємодіючі правоохоронні органи”, — розповів Андрій Демченко.

“Одного з порушників прикордонники України невдовзі затримали неподалік, він намагався подолати інженерні загородження, аби далі перетнути кордон. Він виявився мешканцем Закарпаття. Також за неподалік кордону затримала громадянина України з документами, а невдовзі виявила зброю, яку відібрали нападники. Вони її кинули на території Румунії. На неї вказав затриманий”, — йдеться у повідомленні.

Прикордонники України також виявили набої, які під час втечі нападники викинули недалеко від місця нападу на військовослужбовця.

Нагадаємо, в кінці червня у Чернівецькій області двоє чоловіків напали на прикордонника, внаслідок чого він застосував зброю. Один з нападників загинув, інший був поранений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності