• Головна
  • Україна
  • Російські спецслужби завербували підлітків для підпалів автомобілів ЗСУ та релейних шаф залізниці

Російські спецслужби завербували підлітків для підпалів автомобілів ЗСУ та релейних шаф залізниці

Російські спецслужби завербували підлітків для підпалів автомобілів ЗСУ та релейних шаф залізниці

Поліцейські в Одесі та Миколаєві затримали дві групи завербованих спецслужбами Росії паліїв. Серед них є неповнолітні

В Одесі правоохоронці затримали трьох диверсантів за підпал об’єктів на залізниці. Поліцейські встановили, що вони фіксували результати обстрілів для своїх кураторів. А в Миколаєві слідчі затримали трьох неповнолітніх за підпал автомобілів військовослужбовців ЗСУ. Про це 16 серпня повідомили у Національній поліції України.

В Одесі затримали двох 18-річних хлопців та 15-річну дівчину

Зокрема в Одесі поліцейські разом із СБУ затримали двох 18-річних місцевих жителів та їхню 15-річну спільницю. Юнаки вкотре намагалися підпалити релейну шафу, обравши віддалений відрізок колій без освітлення.

Встановили, що палії діяли за вказівкою кураторів з Росії, які надсилали завдання через соціальні мережі. “У цьому випадку йдеться про підпали релейних шаф на залізниці, фіксування результатів обстрілів, дискредитування роботи ТЦК”, — йдеться у повідомленні.

Усім затриманим оголошені про підозри в диверсії. Їм загрожує довічне увʼязнення.

В Миколаєві затримали підлітків 13, 14 та 16 років

Водночас у Миколаєві поліція викрила завербованих російськими спецслужбами трьох підлітків – 14, 16 та 13 років, які підпалили два автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Неповнолітні переписувалися з представниками ФСБ Росії в одному з месенджерів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військовослужбовців та знімати це на відео.

16-річному затриманому слідчі поліції повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Зараз він під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Вирішують питання про притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала координаторку мережі підпалювачів військових авто у Києві. Жінку затримали під час одного з підпалів. Вона знімала процес на відео.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності