• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині викрили директора підприємства на продажу неякісних дронів для ЗСУ

На Хмельниччині викрили директора підприємства на продажу неякісних дронів для ЗСУ

На Хмельниччині викрили директора підприємства на продажу неякісних дронів для ЗСУ

З виділених 16,4 млн грн на виробництво дронів, директор привласнив 5,7 млн грн

На Хмельниччині правоохоронці викрили директора приватного підприємства з виробництва дронів для потреб ЗСУ, який здешевлював комплектуючі, щоб привласнити зекономлені кошти. З замовлення на загальну суму 16,4 млн грн, він привласнив 5,7 млн грн. Про це 15 серпня повідомила пресслужба Національної поліції.

Тисяча FPV-дронів

У січні 2024 року Нетішинська міська рада уклала угоду з приватним підприємством на виробництво та доставлення тисячі FPV-дронів для потреб ЗСУ. Загальна сума закупівлі склала 16,4 млн грн.

Після укладання угод 45-річний директор підприємства-виробника вирішив підзаробити шляхом махінацій з комплектуючими деталями та на власний розсуд здешевив виробництво, замінивши передбачені тендерною та технічною документацією відеокамери та відеопередавачі на вдвічі дешевші та нижчої якості” — йдеться в повідомленні поліції.

Наразі слідчі оголосили 45-річному чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею про привласнення чи розтрату чужого майна, яке було ввірене особі. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності