• Головна
  • Україна
  • З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще шістьох дітей

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще шістьох дітей

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще шестеро дітей

Дві родини з дітьми із Запорізької та Херсонської областей нині у безпеці

На підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути шість дітей. Нині мешканці Запорізької та Херсонської областей перебувають у безпеці. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, 13 серпня.

За словами батьків, в окупації їх дітей змушували відвідувати російську школу та відзначати російські свята, тиснули, аби вони отримали документи російського зразка. Окрім того, часто до родин у помешкання вривалися озброєні росіяни, які здійснювали безпідставні обшуки. Саме тому батьки попросили про допомогу, щоб вивести дітей з підконтрольної Росії території і самим вибратися з окупації. Нині благодійні фонди та громадські організації надають необхідну допомогу двом родинам.

«Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти», — акцентував Лубінець.

Нагадаємо, у лютому цього року до України повернули 11 українських дітей. Це 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків. Найменшій повернутій дитині — 2 роки, найстаршій — 16 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності