Укрзалізниця запустила перший дитячий вагон

Укрзалізниця разом з ЮНІСЕФ відправила в перший рейс дитячий вагон

Він вирушив за маршрутом Харків – Ясіня

У четвер, 8 серпня Укрзалізниця у партнерстві з ЮНІСЕФ відправила в перший рейс дитячий вагон. Він вирушив за маршрутом Харків – Ясіня у складі поїзда №15/16. Про це повідомляє Укрзалізниця.

Купейний вагон адаптований для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку. Під час посадки маленькі пасажири дитячого вагона отримують спеціальні браслети з зазначенням купе та контактного номера телефону батьків.

Як облаштований дитячий вагон

 У коридорі вагона є інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з м'якою оббивкою для безпечного пересування. Кожне купе марковане «Іскорками суперсил» – персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).  У купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільна гра та манеж для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою. А у вбиральні є додаткові гігієнічні засоби, сповивальним столиком та спеціальними дитячими накладками на унітаз.

Квитки у цей вагон можна придбати в застосунку Укрзалізниці, де він має окреме маркування. У 2024 році Укрзалізниця разом із партнерами планує запустити ще 7 дитячих вагонів.

Нагадаємо, у липні 2024 року Укрзалізниця запустила Модернізований електропоїзд ЕПЛ2Т-007, який виходить на маршрут поїзда № 829/830 і курсуватиме зі Львова до Ужгорода.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності