• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині 25-річний офіцер ТЦК вимагав хабар за оновлення даних

На Хмельниччині 25-річний офіцер ТЦК вимагав хабар за оновлення даних

На Хмельниччині 25-річного офіцера ТЦК викрили на вимаганні 40 тис. грн у військовозобов’язаного

За 40 тис. грн хабаря військовий пообіцяв ще й повпливати на колег та медиків ВЛК

Правоохоронці Хмельниччини викрили 25-річного посадовця ТЦК та СП на вимаганні хабаря у місцевого мешканця. За 40 тис. грн військовий пообіцяв оновити дані військовозобов’язаного включно з проходженням ВЛК без його присутності. Зловмисникові повідомили про підозру у зловживанні впливом, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у середу, 7 серпня.

Працівника ТЦК спіймали на гарячому

За даними правоохоронців, 25-річний підозрюваний вимагав у військовозобов’язаного 40 тис. грн. За цю суму він пообіцяв виготовити військово-облікові документи, поставити чоловіка на облік, видати йому тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, внести у відповідну систему дані про нього та його проходження ВЛК без його фактичної присутності. Для цього він мав вплинути на медиків та колег із ТЦК.

“Чоловік обіцяв військовозобов'язаним допомогу зазначаючи, що має вплив на працівників ТЦК та СП. Це, за його планом, мало вселити у “клієнтів” впевненість у вирішенні будь-яких питань пов'язаних з призовом, оновленням даних або ж отриманням необхідних документів”,розповіли у пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

У понеділок, 5 серпня, правоохоронці затримали 25-річного офіцера під час передачі йому 40 тис. грн хабаря. Зловмисникові повідомили про підозру у зловживанні впливом. Військового відсторонили від виконання обов’язків та взяли під варту з можливістю внесення застави. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності